Tarifler

Fındık Ezmesi Tarifi

İşte evde kolayca yapabileceğiniz bir fındık ezmesi tarifi:

Malzemeler:

2 su bardağı natürel çiğ fındık
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Fındıkları bir fırın tepsisine yayın ve 160 derece fırında 10-15 dakika kadar kavurun. Fındıkların rengi hafifçe koyulaşmalı ve kabukları çatlamalı.
Fındıkları kavurma tepsisinden alın ve bir temiz mutfak havlusu veya peçeteyle ovalayarak kabuklarını çıkarın. Kabuklarını tamamen çıkaramasanız da sorun değil.
Kabuksuz fındıkları bir blender veya mutfak robotunda, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar öğütün.
Blender çalışırken arada durup, blenderın kenarlarından kaçan fındık parçalarını ortaya doğru itin. Bu sayede fındıkların tamamı öğütülür.
Tuz ve şeker (varsa) ekleyin. Sıvı yağı ekleyin ve tekrar blenderı çalıştırın.
Fındık ezmesi pürüzsüz ve kıvamlı bir hal aldığında blenderı kapatın ve hazırdır!
Fındık ezmesini hava almayan bir kapta saklayın ve buzdolabında en fazla 2 hafta boyunca taze kalması için muhafaza edin.


Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir