Gösterilen sonuç sayısı: 3

Hurmalı Fındık Ezmesi

Hurmalı fındık ezmesi tatlı krizleriniz doğal ve sağlıklı bir çözümü olabilir. İnsanlar arasında, sağlıklı beslenme denildiğinde akıllara ilk gelen şey şeker, tuz, un bunlardan uzak durulmasıdır. Tam da bu sırada karşımıza Bi Fındık markasının %80 Fındık %20 Hurma kullanarak tamamen doğal ve şeker ilavesiz ürünü karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kişilerin kahvaltısında, diyetinde veya atıştırmalık ihtiyacında kolayca tüketebilen tamamen sağlıklı bir üründür. İçerisinde hiç bir katkı maddesi, renklendirici, tatlandırıcı veya katkı maddesi bulunmamaktadır.

Hurmalı fındık ezmesi içerisinde katkı maddesi bulundurmadığı için çocukların tüketimine uygundur ve gelişme çağındaki çocukların tüketmesi önerilmektedir. Fındığın kendine özgü vitamin ve mineral değerleri hurma ile birleştiğinde ortaya tamamen sağlıklı ve faydalı bir ürün ortaya çıkmaktadır. Her bir aşaması özenli bir şekilde işlenen fındıklar doğal ve taze hurma ile birleştiğinde sizleri şeker yükünden kurtarıyor ve tatlı krizlerinize son veriyor üstelik hepsi sağlıklı. Besleyici ve doyurucu özelliği sayesinde tokluk hissi vererek sağlıklı atıştırmalık tercih eden kişilerin şimdiden favorisi haline gelmiştir.

Hurmalı Fındık Ezmesi Besin Değeri Nedir?

Hurmalı fındık ezmesi özellikle besin değeri açısından oldukça zengin içeriğe sahip bir üründür. Taze ve kaliteli fındığın doğal hurma ile bir araya gelmesi oldukça dikkat çekici bir hal almaktadır. Üretimi sırasında hiç bir katkı maddesi bulunmayan ve tamamen doğal bir şekilde üretilen hurmalı fındık ezmesi içerisinde barındırdığı doğal hurma sayesinde eşsiz bir aromaya sahiptir. İçerisinde şeker, glüten, renklendirici, tatlandırıcı, koruyucu madde, katkı yağlar vb. katkı maddeleri içermemektedir.

Hurmalı fındık ezmesi 100 gr için besin değeri şunlardır;

Enerji: 690 kcal

Protein: 40 gr

Karbonhidrat: 30 gr

Yağ: 42,2 gr

Tuz: 0,0 gr şeklindedir.

Hurmalı Fındık Ezmesi Saklama Koşulları Nelerdir?

Hurmalı fındık ezmesi lezzeti ve aromasının kaybolmaması için doğrudan ışığa veya sıcaklığa maruz bırakılmamalıdır. Kapalı ve havasız bir ortamda saklanması doğru değildir ve böyle ortamlarda saklanması durumunda kontrol edilerek tüketilmesi önerilmektedir. Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında genellikle buzdolabında muhafaza edilmesi önerilirken kış aylarında ise oda sıcaklığı içerisinde saklanması daha doğru bir tercih haline gelmektedir.

Hurmalı fındık ezmesi özellikle nemli ve rutubetli ortamlarda muhafaza edilmemelidir. Sabahları sıcak akşamları soğuk bir ortamda saklanmamalıdır. Gıda ürünü olduğu için çoğunlukla kısa sürede tüketilmesi önerilmektedir. Sebebi ise uygun ortamlarda saklanıldığı düşünülse dahi bu konularda ne yazık ki dürüst davranışlarla karşılaşılması oldukça zor bir durumdur. Fındık nemli rutubetli ve sıcak bir ısı derecede saklanılmamalıdır. Keza fındık ürünü içeren işlenmiş tüm ürünler, direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır ve buz dolabında saklanmalıdır.