Gösterilen sonuç sayısı: 5

Ballı Fındık Ezmesi

Ballı fındık ezmesi doğal ve sağlıklı içeriğiyle günün her anında tüketebileceğiniz bir fındık ezmesi çeşididir. Üretimimiz sırasında içerisinde sadece fındık ve bal kullanılmaktadır. Taze ve doğal aromasıyla sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi haline gelen ürünümüz hemen hemen tüm yaş gruplarının tercih ettiği bir seçenek haline gelmiştir. Doğal olarak üretilmesi ve içerisinde hiçbir katkı maddesinin bulunmaması tercih eden kişilerin dikkat ettiği ilk özelliklerden birisidir. Günlük olarak ürettiğimiz fındık ezmemiz taze ve kaliteli fındık ezmesi tüketmek isteyenlerin ilk tercihidir.

Ballı fındık ezmesini tüketen bir kişi sabah uyanıp kahvaltı yapmaya giderken aklına ilk gelen düşüncelerden birisi kavanozun yeterli miktarda dolu olup olmadığıdır. Damaklarınızda bıraktığı enfes aroması ve kalitesiyle rakiplerinin bir adım önünde olan fındık ezmemiz özellikle spor yapan, diyet yapan, sağlıklı beslenmek isteyen, ofisinde atıştırmalık ararken tüketmek isteyen kişilerin tercihidir. Sağlığa olan faydasıyla bilinen fındık, doğal şekersiz bal ile harmanlanıp sizlerin beğenisine sunulmaktadır. İçeriğinde %80 Fındık %20 Bal bulunmaktadır.

Ballı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Ballı fındık ezmesi nasıl yapılır en çok merak edilen konulardan birisidir. Kullanılan fındık ve kullanılan bal ortaya çıkan fındık ezmesinin kalitesini belirlemektedir. Her fındıktan ve her baldan harika bir ballı fındık ezmesi meydana getiremezsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir takım detaylar vardır. Satın aldığınız balın veya fındığın dahi nasıl üretildiğine ve ne koşullarda üretildiğini öğrenmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz konulardan en önemlisi kullanacağınız fındığın taze üretilmiş olması ve nemli olmamasıdır. Gelin birlikte yapılış adımlarını inceleyelim;

  1.  Öncelikle kullanacağınız fındık ve balı tezgahta hazır hale getirin.
  2. Blender yardımıyla kullanacağınız fındığı 5dk ile 10dk aralığında çekin.
  3. Meydana gelen fındık ezmesini temiz bir kaba dökün.
  4. Kabın içerisindeki fındık ezmesine yemek kaşığı yardımıyla bal ilave edin ve karıştırın.
  5. Karıştırma işleminin ardından fındık ezmesi tüketilebilir hale gelecektir.

Evde yapabileceğiniz ballı fındık ezmesi tarifi bu şekildedir.